Despre Code – IT

Despre mine

Salut!  Mă numesc Marian. Sunt ca și tine, o persoană pasionată de domeniul IT. Sunt interesat de aplicațiile aflate la intersecția dintre Computer Science, mate și fizică. Sau dacă stau bine să mă gândesc, de algoritmi ce au un substrat matematic.

Ca o mică istorie, prima mea întâlnire cu programarea a fost prin 2008, când am început să învăț HTML. În cursul următorilor ani am învățat CSS, Javascript, PHP si MySQL. Cu timpul am ajuns să fiu pasionat de fizică și matematică, și foarte apropiat de core CS topics…nu îmi place să mă consider adeptul vreunui limbaj de programare, mai degrabă adeptul unor idei ce stau în spatele lor ( de exemplu acum lucrez mai mult în C/C++, Python și Javascript).

Îmi place mult și hardware-ul și ar fi păcat să nu îl menționez…acum de exemplu, lucrez la o dronă…din lemn ((_:

Despre Code-IT

Site-ul își are rădăcinile cu mulți ani în urmă, poate chiar prin 2010. Domeniile s-au schimbat, lucruri au mai apărut pe parcurs, dar vestigiile și stilul primelor articole le puteți vedea și acum, mai ales dacă mergeți la primele articole de pe site. Involuntar, site-ul a devenit și un jurnal personal, înghețând cumva pasiunile și interesele mele de la momentul respectiv. Veți putea remarca, dacă sunteți cititori mai vechi ai site-ului, că ultimele articole pe care le-am scris au o alură mai tehnică.

Mi-aș dori totuși să am timp a scrie mai des, dar mă consolez cu ideea că voi scrie mai rar, dar mai bine.

Tot acum aș vrea să menționez poate cel mai important aspect. Mi-aș dori ca acest site să fie de fapt un meeting ground pentru toată comunitatea IT din România. Speranța mea ar fi ca acest blog să fie acel blog pe care l-ai citi dimineața, înainte de a începe lucrul, pentru a mai învăța una alta. Singur nu aș putea face asta și nici nu mi-aș dori.

Din păcate, mediul online din România oferă un set redus de opțiuni pentru cei care vor ceva cu adevărat diferit. Sunt multe site-uri unde putem citi recenzii la cele mai noi produse și gadget-uri, dar puține unde poți citi ceva cu adevărat semnificativ. Sțiu că mă adresez unei comunități care statistic cunoaște engleză la un nivel foarte avansat(și eu știu foarte bine) și ar putea căuta informația prin altă parte. Dar faptul că citești acest articol, chiar în acest loc, arată poate cea mai mare utilitate a site-ului: e un teren de întâlnire…indirect și asincron, între oameni diferiți, dar cu interese similare.

Lasă un comentariu