Creeaza un meniu intunecat in Photoshop – Partea a doua

In prima parte a tutorialului nostru am terminat meniul, iar in aceasta parte vom termina forma de cautare.Pe deasupra, daca nu mai vreti sa urmati toti pasi, puteti descarca fisierul .psd ce include tot ce am creat pana acum.Inca o data as vrea sa reamintesc ca idee meniului nu a fost a mea, ci am vazut-o la o tema profesionala de pe themeforest.

Daca veti respecta toti pasii tutorialului la final veti obtine ceva asemanator cu:

1.Trebuie sa cream o linie ce va separa meniul de forma de cautare.In imagine de mai sus o puteti vedea intre cele 2.Pentru a crea linia respectiva trebuie sa luati Pencil Tool, setati marimea la 1 px, si utilizand culoarea #252e34, iar apoi, utilizand din nou Pencil Tool, creati inca o linie de culoarea #ffffff, lata de 1px chiar langa cea creata anterior si de aceeasi inaltime!

Nota:Pentru a putea trage liniile drepte apasa si tasta CTRL

2.Apasa apoi tasta U(Rounded Rectangle Tool), aplica-i un radius de 15 px si creeaza un dreptunghi ca in imagine.Apoi coloreaza-l in #252e34.Mergi la layers, cauta forma creata si da clic dreapta, apoi Blending Options.

3.Apoi am creat o mica imagine de forma unei lupe, pe post de search ce am adaugat-o in dreptunghi.Ca sa va fie mai usor uitati imaginea lupei in format .png.

Acestei imagini i-am adaugat doar un Drop Shadow de culoarea neagra ce avea Blend Mode Multiply, Opacity 40%, Angle 90, Distance 1px, Spread 0%, Size 1px.

4.Am utilizat Text Tool si am scris ceva pe post de value si apoi l-am colorat in #9fa8b0.Singurul lucru ce am mai adaugat a fost un Drop Shadow identic cu cel de mai sus, exceptie facand un lucru Opacity este 30%.

Note aditionale

Este un meniu ce s-ar potrivi de minune pe un fundal mai inchis.Nu uitati, daca creati variatii de culori sa puneti un link ca sa le vad si eu.

Descarca

Lasă un comentariu