Tutorial HTML pentru începători. Istoria limbajului și exemple practice.
In prima parte a seriei de tutoriale, Invata HTML in 5 pasi, vei afla ce este HTML, unde se foloseste acesta, cum poti sa il utilizezi si ce trebuie sa tii minte.
In prima parte a seriei de tutoriale, Invata HTML in 5 pasi, vei afla ce este HTML, unde se foloseste acesta, cum poti sa il utilizezi si ce trebuie sa tii minte.
Programarea reprezintă un subiect de interes maxim pentru o tot mai multe persoane din țara noastră. Majoritatea celor care se află la început de drum în programare au o deschidere semnificativă către învățare și au aptitudini în lucrul folosind dispozitive de ultimă generație. Totuși, atunci când vine vorba de programarea unei aplicații sau a unui …
Problema rucsacurilor este una cu o largă aplicabilitate practică, de la încărcarea mărfurilor în camioane și planificarea activităților până la amplasarea anunțurilor în pauzele publicitare. Dându-se un set de obiecte cu mărimi , și un set de cutii cu capacitatea 1, să se găsească o aranjare a obiectelor astfel încât numărul de cutii utilizat să …
Pentru a vedea codul asociat, mergeți pe pagina mea de GIT, marianstefi20. Dacă găsiţi eventuale probleme sau bug-uri în cod, v-aş ruga să faceţi un Pull request, pentru a beneficia cu toţii de avantajele lucrului în echipă. Pentru a vedea un demo, vizionați videoclipul de mai jos: Cuprins Introducere Analiza problemei și modelarea acesteia Cazuri …
Mai jos vă prezint un articol ce l-am scris pentru o temă de la cursul de BD(Baze de Date). Este scris într-o manieră mai formală, dar poate o să vă fie de ajutor. Pentru eventuale sugestii nu ezitați să îmi lăsați un comentariu. Cuprins Introducere. Caracteristici generale. Chei String-uri Liste Hash-uri Seturi Redis vs. MySQL …
Totul a pornit de la o prietenă care m-a întrebat ce ar trebui să citească pentru a se familiariza puțin cu Java și conceptele programării orientate obiect. Inițial, m-am gândit la un format similar celui din facultate. Câteva cursuri pe Coursera, Lynda sau ceva de la MIT. Și asta a răspuns întrebării inițiale. Ce urmează …
În partea anterioară a ghidului complet în PHP am discutat despre lucrurile elementare: variabile, funcții și integrarea formularelor cu PHP. Partea a doua a ghidului este o completare la prima și nu numai, tot în aceasta putând fi găsite informații despre loops, arrays și câteva funcții noi ce le-ai putea utiliza în proiectele tale. Ținând …
M-am hotărât să revin la Ubuntu și să încerc a-mi pune la punct mediul de lucru. Asta a însemnat să-mi instalez PHP 7.0, Apache 2.4+ și MySQL 5.6. Abordarea mai simplă era să folosesc LAMP stack, doar că suportul(la ora actuală) nu este decât pentru PHP 5.0. Tocmai de aceea, în articolul de mai jos …
[button url=”https://code-it.ro//wp-content/uploads/2016/01/Proiect.zip” size=”large”]Descarca proiect[/button] Salutare tuturor. Revin după ceva timp cu un mic proiect ce l-am făcut pentru cursul „Programare Orientată pe Obiecte”. Mai jos este documentația proiectului și codul acestuia. Subliniez că tot proiectul nu respectă standardele de coding și este mai mult orientativ, pentru a familiariza eventualii curioși de modul în care se …
Salut! Este vacanță și ne dorim să facem toate lucrurile la relanti…trebuie să recunosc că un exces de lene, văratică, m-a împins să caut cum putem rula programele PHP direct din Command Prompt sau Powershell. Cel puțin în ultima vreme devenise cam supărător să văd în tutoriale pe cei cu MAC-uri lucrând numai cu terminalul. …