Cum pot postările guest să-ți crească propriul blog

În ultima perioadă tot mai mulți bloggeri sau scriitori și-au îndreptat atenția spre guest-blogging.Beneficiile sunt mari, dar adesea multă lume nu are succesul așteptat.Numai scriitorii ce demonstrează că au un talent înnăscut și un apetit în a împărtășii reușesc să se facă cunoscuți pe această nișă.Deși nu vreau să credeți că generalizez în încercarea de a demonstra că fără un trecut „literar” nu puteți reuși… și eu mă aflu în aceeași situație; este mult mai greu, dar adesea reușesc să transmit mesajul, dar parcă îl privez de forma sa mai concisă.

Cu ce ajuta postarile guest blogul tau
Colorful Blog*

Ok, să revin la ideea principală și anume  cum putem, prin guest posting, să ne creștem propriul blog.Pe scurt, guest-postările sunt cea mai bună metodă prin care îți poți crește audiența de pe blog și vă voi spune de ce.

Ce e guest-postingul?

Să definim în primul rând termenii.Guest postingul se referă la a scrie și publica articole pe site-ul sau blogul altcuiva.Ofer această posibilitate și la mine pe site și o fac mai rar pe alte bloguri(nu e deloc bine trebuie să recunosc, doar că timpul e singurul vinovat aici și nicidecum eu ((-: ).Oricum, e o metodă grozavă prin care te poți conecta cu alte bloguri și noi cititori și să-ți faci numele cunoscut.

Trebuie să vă spun că foarte mult timp am trecut complet cu vederea această disciplină și am tras ponoasele(site-ula ajuns la un număr considerabil de vizitatori de-abea după foarte mult timp – nenatural de mult).

În esență sunt cam 3 motive pentru care guest-posturile sunt așa de importante și sunt o strategie cheie pentru orice blogger ca să-și construiască o reputație.

1.Guest-posting construiește legături cu alți bloggeri

Bloggerii au nevoie de conținut bun!

Dacă ești un guest-blogger bun și aduci valoare blogului altcuiva, vei construi involuntar legături cu acei bloggeri.

Bloggeri comasează un procent destul de ridicat din conversațiile ce au loc pe Internet, în special pe rețelele de socializare precum Facebook sau Twitter.Iar ele pot avea un impact enorm => e bine să fi prieten cu ei.

Devenind amic cu vreun alt blogger prin intermediul postărilor guest, îți vei crește reputația în lumea rețelelor de socializare, care va duce în final la mai mulți cititori pe blogul tău.

 

2.Postările guest sunt grozave și pentru motoarele de căutare

Un singur lucru ar trebui să nu fie negociabil în privința postărilor guest: Bloggerul de pe site-ul unde îți scrii articolele să includă un link către site-ul tău.De fapt, e singura metodă de promovare a site-ului.

În timp, aceste backlink-uri se vor aduna și vor crește valoarea site-ului tău în motoarele de căutare, făcându-ți conținutul mai ușor de găsit pe Google, Yahoo, Bing sau altele.Intrăm deja pe tărâmul SEO, dar dacă stăm să analizăm guest postingul se leagă intrisec de SEO, fiind cred eu, o parte fundamentală din acesta.

Importanta guest postingului pentru site-ul tau

Strategy for a blog plan*

3.Postările guest te introduc unor comunități noi

Poate cea mai bună parte a guest posting-ului e faptul că îți permite să intri într-o comunitate deja existentă oferindu-ți astfel oportunitatea de a împărtăși un mesaj.Așa te poți conecta cu alți oameni, lucru ce îți va aduce numai beneficii dacă îl faci așa cum trebuie.

Dacă aduci valoare unei discuții, vei vedea că în timp se va converti în mai mulți cititori, fani și urmăritori.În antiteză, dacă tot ce faci e să ceri mai multe vânzări, ai putea ajunge faimos, doar că vei avea o reputație pe care nu ți-ai dori-o.

Adu valoare.Ajută oamenii.Ai răbdare.O să vezi că în timp vei avea doar de câștigat.

 

Postările guest contează

După unele spuse, postările guest pe alte site-uri sunt de 5 ori mai valoroase ca și crearea de nou conținut pe site-ul tău(atâta timp cât ai un backlink).Dacă asta e adevărat sau nu, nu contează!Esența e că e o strategie excelentă de extindere a ariei tale și de creștere a reputației online.Personal, cred că e una din cele mai eficiente metode prin care îți poți promova blogul, indirect de altfel, dar cu un puternic impact.

Mai mult, intuiesc că dacă ești un scriitor care vrea să ofere conținut  mai tradițional, acesta e un prim pas ce în final va duce poate la solicitarea ta în crearea de articole pentru ziare sau reviste sau alte publicații.

Dacă nu ești mulțumit cu traficul de pe blogul tău, dar nici nu postezi pe blogurile altora nu ai de ce să te plângi.Începe să scrii postări guest de azi și vei vedea cum îți va crește și influența.

 *Nota:Acest site se afla în parteneriat cu ShutterStock.Te rog vizitează-le site-ul și nu redistribui aceste imagini.

Lasă un comentariu