Cum să adaugi AdSense pe blogul tău WordPress

Actualizat la 29 septembrie 2016.

Este o întrebare comună cu care și eu m-am confruntat căci…să nu uităm! Și acest website rulează pe wordpress, iar dorința de a câștiga un suc pe lună e destul de tentantă pentru oricine. În acest tutorial vom parcurge câțiva pași simpli, dar vom urma o abordare relativ diferită. În loc să ne axăm pe cele mai bune plugin-uri și scripturi ne vom arunca în gura leului și anume în cod. Pare complicat la prima vedere, dar este mai simplu decât ați putea crede. Trebuie să reținem numai câteva lucruri:

 • Daca ești la început cu înțelegerea platformei WordPress atunci fă un backup
 • Modul în care sunt construite temele WordPress – nu sunt doar o filă, ci mai multe, fiecare având funcții foarte bine definite
 • Dacă ai un blog găzduit pe wordpress(www.blog.wordpress.com) atunci vei putea să inserezi anunțuri numai după ce le trimiți o cerere și, dacă ai peste 25.000 de vizualizări de pagină pe luna, atunci ei vor accepta luându-ți desigur și o parte din bani. Există și alte variante, mai neortodoxe, gratuite, dar nu prea „legale”(în ochii lor).

Iar acum, vom reveni la ale noastre. În primul caz vom insera anunțuri între meniu și postări. Pentru a face asta trebuie să mergeți la Appearance ->Editor ->header.php. În cazul meu, dacă aș vrea să inserez vreun anunț, ar trebui să pun codul AdSense între:

<!-- END #header -- >
<!-- Aici ar veni codul AdSense -->
<!-- BEGIN #content -- >

Totuși dacă inserezi direct codul e posibil să nu vezi vreun rezultat. Acest lucru e posibil mai ales dacă ai creat recent anunțul și nu a devenit încă activ, dar în cazul meu cel puțin, problema s-a rezolvat adăugând scriptul între tagul

<div style="margin:0 auto;"><!-- Adsense Code --> </div>

Să trecem mai departe și să vrem a insera codul AdSense între conținut, sidebar și subsol(ca pe website-ul acesta). Eu am rezolvat problema mergând în footer.php, găsind acolo:

</div>
<!-- END #content -->
</div>
<!-- END #wrapper -->

<!-- BEGIN #footer -->

Am adăugat codul între comentariile

<span style="font-family: Consolas, Monaco, 'Courier New', Courier, monospace; font-size: 12px; line-height: 18px; white-space: pre;"><!-- END #wrapper --> <!-- BEGIN #footer --><span>

, din nou încastrându-l într-un div ce l-am utilizat numai pentru a adăuga ceva spațiu sus/jos și pentru a-l centra, ca să aibă un aspect prezentabil.

Lucrul important este să nu căutați în van după acele comentarii scrise mai sus; poate pe tema voastră nu există (Vă întrebați acum…atunci cu ce mă va ajuta?). Pe de altă parte, este foarte posibil ca pe tema voastră să fie div-uri cu numele de , #wrapper, #footer sau #content(sau <header>, <footer>, <article>, <aside>). Ca să le găsiți în cel mai rapid mod puteți utiliza pluginul Firebug pentru Firefox sau Instrumentele pentru Dezvoltatori ce vin cu Google Chrome. Uitați-vă la site-ul vostru utilizând aceste instrumente, alegeți locul în care vreți să inserați anunțul, dați clic dreapta pe el și apoi Inspectati acest element. Căutați div-urile ce vin în fața sau sub el și apoi mergeți în editor, adăugați anunțul între ele și gata.

Poate pentru unii ce am spus mai sus este mai dificil sau pur și simplu consumator de timp. De aceea mai jos puteți găsi o listă cu cele mai bune plugin-uri pentru introducerea anunțurilor pe website. Nu veți avea un control deosebit asupra anunțurilor(prin metoda prezentată mai sus poți insera teoretic un anunt și în spatele unui logo, făcându-l invizibil. Notă:Nu faceți asta vreodată.

 

Cele mai bune plugin-uri pentru inserarea anunțurilor Google AdSense

1. Google AdSense – plugin-ul oficial

AdSense WordPress plugin

Scris chiar de către cei de la Google, plugin-ul oferă suport și pentru Google Webmaster Tools. Oferă o modalitate simplă de inserare, prin drag and drop în poziții cheie a site-ului. Acele poziții vor fi sugerate automat de către plugin, făcând toată treaba și mai ușoară.

2. Google AdSense(BestWebSoft)

Google AdSense (Best Web Softs)

Plugin ce se diferențiază de competiție prin existența anunțurilor în rezultatele de căutare. Versiunea Pro permite adăugarea anunțurilor în poziții random în paragrafe.

3. XT – Integrare Google AdSense prin injecția în cod

XT - Easy Google AdSense code injection

Plugin ce urmează abordarea hard-core. Îți arată exact între care linii de cod va fi adăugat anunțul. Ai la dispoziție o serie de shortcodes ce pot adăugate oriunde sau desigur, direct codul PHP.

4. AdSense Integration – WP QUADS

Foarte bogat într-o mulțime de opțiuni similare cu cele ale plugin-ului oficial(chiar mai multe în unele privințe), dar mult mai necioplit gândite, cel puțin la nivelul panoului de control.

Google AdSense WP QUADS

 

5. AdSense Box

Genul acela de plugin foarte simplist și minimalist, dar care duce treaba la bun sfârșit.

AdSense Box - Plugin WordPress

Ar mai fi multe altele, doar ca acestea au fost destul de fiabile când le-am utilizat. Sunt totdeauna deschis la noi păreri, plugin-uri sau subiecte așa că nu uitați să lăsați un comentariu…sugestiile și părerile voastre sunt de mare ajutor atât mie, cât și altora.

12 comentarii la „Cum să adaugi AdSense pe blogul tău WordPress”

 1. „iar dorinta de a castiga un suc pe luna e destul de tentanta pentru oricine” .. Cum a sunat asta … :))

  P.S. Daca nu ai multi vizitatori nu are rost sa umpli site-ul de reclame degeba !

  Răspunde
 2. Am auzit ca nu poti pune rsclama Adsense pe WordPress , doar daca-l ai pe platforma platita.
  Iar marele castig miraculos catre acel suc pe luna , este valabil si pentru cei de la bloger.com.
  Parerea mea este ca pe bloger , banii pentru miraculosul suc le castigi dupa trei sau patru luni , pentru ca atata vreme cat muncesti pe tarlaua lui bloger , acesta te plateste cum si cat vrea , si daca mai vrea.
  De aceea nici nu ma grabesc cu Adsense.

  Răspunde
 3. Multe theme PROFESSIONALE Word Press au deja in Setari Adsense insert!Un lucru este clar ca conteaza si tipul bannerului inserat in site.Sa dovedit ca banerul Dreptunghi mare este cel mai indicat de inserat in site!

  Răspunde
 4. Salut te rog zimi si mie ce trebuie sa fac dupa ce am instalat pluginul Awesome Google AdSense. Ce e ciudat e ca nu am cont de Google Adsense deci unde ar trebui sa vina banii sau sa pun contul de paypal ceva.

  Răspunde
  • Trebuie să intri în Analytics la Administrator(butonul din dreapta sus), apoi la Proprietate vei găsi opțiuni de urmărire, ia codul Javascript și adaugă-l imediat după în header.php.O variantă mai simplă e cea un plugin…doar caută Google Analytics și cu siguranță vei găsi ce dorești.

   Răspunde

Lasă un comentariu