Plugin-uri esentiale pentru WordPress

Unul din motivele pentru care oamenii graviteaza in jurul platformei WordPress este multitudinea de plugin-uri gratuite ce pot face dintr-un simplu blog unul unic si dinamic in acelasi timp.Astazi, vreau sa va prezint cateva din cele mai populare plugin-uri WordPress, ce ar putea sa va trezeasca atentia.Sunt sigur ca am „scapat” cateva din ele, asa ca dupa ce citesti articolul nu uita sa lasi o vorba in sectiunea de comentarii.Sper ca  dupa ce vedeti cele 10 plugin-uri sa mai adaugati inca vreo 100 pe langa, ca sa cream o lista pentru ceilalti iubitori de wordpress.

Comentarii

Akismet

Tutorial Image

Akismet este poate solutia perfecta impotriva spam-ului.Nu iese mult in evidenta si reuseste sa prinda 99% din mesajele spam.Pe deasupra este chiar usor de utilizat.Este o necesitate in special daca ai un blog bun, ce este acaparat de mesajele de acest gen.Pentru blogurile WordPress.com plugin-ul este gratuit, iar pentru cele gazduite pe o alta firma trebuie sa platesti o mica suma lunar.


Disqus Comments

Tutorial Image

Disqus face comentarea unei postari mai usoara si mai interactiva, conectand in acelasi timp website-urile si comentatorii intr-o comunitate prospera de discutii.Ofera suport pentru elementele dragute ca Gravatar, feed-uri, votari etc.

SEO

All in One SEO Pack

Tutorial Image

O solutie deosebit de puternica pentru optimizarea website-ului pentru motoarele de cautare.Genereaza automat meta-taguri si iti ofera posibilitatea sa suprascrii titlul paginii si descrierarea acestuia.Cel mai important, poti sa optimizezi o postare cu efort minim.Este o solutie foarte eficienta, atat de eficienta incat este utilizata aici pe blog.


SEO Smart Links

Tutorial Image

Linkurile interne sunt unele din cele mai fundamentale metode de a-ti optimiza website-ul pentru motoarele de cautare.SEO Smart Links poate linca automat anumite cuvinte cheie, fraze sau comentarii cu postari, pagini sau categorii ce le corespund.Mai mult, pluginul iti ofera posibilitatea sa setezi propriile cuvinte cheie la propriile linkurile corespunzatoare.


HeadSpace2 SEO

Tutorial Image

HeadSpace2 este un manager de date meta ce iti permite sa setezi, pana la cel mai mic detaliu, potentialul SEO al website-ului tau.Iti ofera posibilitatea sa controlezi aproape orice aspect legat de datele meta si pe deasupra este simplu de utilizat!


Google XML Sitemaps

Tutorial Image

Acest plugin va genera un sitemap XML special ce va ajuta motoarele de cautare ca Google, Bing, Yahoo si Ask sa indexeze mai eficient site-ul.Cu un sitemap ca acesta, este mult mai usor pentru robotii de cautare sa vada structura site-ului tau, permitandu-le astfel sa descarce datele intr-un mod mult mai eficient.De asemenea, pluginul anunta motoarele de cautare dupa terminarea unei postari sau dupa modificarea uneia existente.

Retele de socializare


Socialize

Tutorial Image

Plugin-ul acesta ofera o metoda usoara prin care poti adauga linkuri catre retelele de socializare.Poti adauga linkurile fie in contnutul unei postari, fie intr-o casuta aflata sub continut.


AddToAny

Tutorial Image

Acest plugin te ajuta sa pui semne de carte, sa impartasesti sau sa trimiti email-uri postarilor si paginilor utilizand orice serviciu, ca Facebook, Twitter, Google Buzz, Digg si Delicious si peste 100 de website-uri de socializare de asemenea.


Sexy Bookmarks

Acest plugin iti ofera posibilitatea sa adaugi peste 100 de iconite la inceputul sau la finalul unei postari catre retelele populare de socializare.De asemenea, comparativ cu celelalte plugin-uri are si un aspect mai modern, dar si un panou de control mai avansat.

Performanta


WP Super Cache

Tutorial Image

Dupa ce treci de o anumita marime, WordPress devine mult mai incet.Sa-ti indexezi continutul este, ca intotdeauna, o solutie grozava.Acest plugin face chiar asta.Creeaza o versiune statica a continutului ce e „servita” in locul celeilalte.Face minuni in special cand ai mult trafic pe website.


WP Smush.it

Tutorial Image

Un plugin excelent ce proceseaza automat orice imagine de pe blogul tau prin serviciul smush.it, fara interventia userului, reducand marimea fisierelor si imbunatatind performanta.


WP Minify

Tutorial Image

WP Minify preia fisierele CSS/JavaScript din pagina ta WordPress si le paseaza motorului Minify.Motorul Minify ofera in schimb o versiunea consolidata si compresata a scripturilor Java si a fisierelor CSS ce sunt inserate apoi in sectiunea header a paginii.


WP-Optimize

Tutorial Image

Acest plugin simplu, dar eficient te ajuta sa cureti baza ta WordPress si sa o optimizezi fara a mai utiliza PhpMyAdmin.De asemenea poti sa schimbi usernameul.

Media


Scissors Continued

Tutorial Image

Scissors Continued ofera cropping, redimensionare si rotarea imaginii in ferestrele media WordPress.Scissors ofera redimensionare automata a imaginilor dupa terminarea incarcarii si ofera suport automat si manual pentru filigranarea imaginilor.


NextGEN Gallery

Tutorial Image

Pluginul NextGen ofera posibilitatea crearii de galerii si slidere de imagini.Este complet integrat in wordpress si ofera o multime de optiuni si facilitati, toate asezate intr-un panou de control simplu.De asemenea ai posibilitatea sa creezi mai multe galerii de imagini.

Utilitati


Yet Another Related Posts Plugin

Tutorial Image

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) ofera o lista de postari sau pagini utilizatorului ce sunt asemanatoare cu cea pe care el este in momentul respectiv.Utilizand un algoritm YARPP calculeaza gradul de asemanare dintre 2 postari.Tu alegi limita pentru relevanta, iar daca nu exista nu vor aparea.


Organize Series

Tutorial Image

Acest plugin te ajuta la organizarea si prezentarea unui articol sau postari ce le scrii ca o parte dintr-o serie.Face mai usor ca utilizatorii site-ului tau sa gaseasca postarile ce fac parte din aceeasi serie.

Cam acestea ar fi cele mai importante plugin-uri WordPress!Nu uitati, nu sunt nici pe departe o fractiune din cate exista acolo, asa ca orice plugin ce credeti ca merita testat puneti-l in sectiunea de comentarii.

 

Un comentariu la „Plugin-uri esentiale pentru WordPress”

Lasă un comentariu