Securitatea blogului tau WordPress – plugin-uri esentiale si trucuri

Chiar de curand, site-ul acesta a fost „spart”.Lucru destul de neplacut, dar in acelasi timp educativ.Educativ, in sensul ca m-a pus pe ganduri;”Oare cat de securizat este un site WordPress?”.Asa ca m-am apucat de lucru si am inceput sa caut informatii legate de cum pot imbunatati securitatea pe blogul meu.Si, dupa ce am citit cateva articole bune am tras cateva concluzii:

  • o cauza principala ce duce la spargerea site-ului WordPress este neactualizarea platformei – totusi, a mea o era actualizata, deci  problema trebuia sa fie diferita
  • a doua cauza principala sunt robotii si programele malware – un mic programel mi-a atacat si site-ul meu si a instalat cateva file php prin wordpress
Acum ma voi lega de a doua cauza.Cum poti sa o eviti, dar si mai mult, cum poti evita orice amenintare?Pentru incepatori, tine baza de date actualizata, dar pentru cei mai avansati un pic o sa va prezint o lista cu cele mai populare plugin-uri cu care iti poti face blogul o mica fortareata si mai apoi cateva trucuri care pot aduce un plus de siguranta blogului.

Plugin-uri pentru o protectie mai sporita

WP DB Backup
WP DB Backup este un plugin simplu de utilizat care iti permite sa faci copii elementelor fundamentale ale platformei WordPress.Pe langa faptul ca este usor de utilizat, este si unul din cele mai populare plugin-uri WordPress de acest gen.

 

WP Security Scan
Cu acest plugin, sa iti scanezi site-ul tau wordpress va fi un lucru foarte usor.Gaseste punctele slabe ale site-ului si iti ofera ghiduri despre cum sa le rezolvi.

Ask Apache Password Protect
Acest plugin nu controleaza WordPress sau baza de date, ci pur si simplu adauga mai multe „straturi” de securitate blogului.

Stealth Login
Plugin-ul Stealth Login iti permite sa creezi propriile adrese URL pentru login, inregistrare say logout.

 

Login Lockdown
Login Lockdown este un plugin cu care poti seta numarul de incercari pe care il poate avea un user pentru a se loga.

 

WP-DB Manager
Asta-i alt plugin grozav cu care iti poti gestiona baza de date WordPress.Poate fi utilizat ca o alternativa la WordPress Backup Manager.

Admin SSL Secure Plugin
Alt plugin pentru a-ti mentine panoul de control in siguranta.Se bazeaza pe encriptarea SSL si este foarte bun impotriva hackerilor sau a persoanelor neautorizate care vor sa aiba acces la panoul de control.Este si rivalul pluginului Chap Secure Login.

 

User Locker
Daca vrei sa stopezi hackingul la panoul de control, atunci User Locker este numai bun.Merge pe acelasi sistem ca si Login Lockdown, dar este totusi, un plugin votat cu 5 stele, ce este foarte faimos printre userii ce il utilizeaza.

Limit Login Attempts
Limit Login Attempts opreste adresa de internet sa mai faca alte incercari viitoare dupa ce un anumit numar de incercari este atins, facand astfel un atac brut foarte greu, aproape imposibil.

Login Encryption
Login Encrypt este un plugin de securitate.Utilizeaza o combinatie de DES si RSA pentru a encripta si a securiza procesaul de login la admin panel.

One Time Password
Acest plugin unic te va ajuta sa iti securizezi la maxim admin panelul.Vei putea sa iti scrii doar pentru o singura data parola.

Antivirus
Antivirus este chiar un plugin de securiate popular care iti va ajuta sa iti protejezi blogul de boti, virusi si malware.

Bad Behavior
Bad Behavior este un plugin care te ajuta sa lupti cu acei spammeri enervanti.Plugin-ul nu va opri numai comentariile spam ci si va incerca sa limiteze accesul la blog, spammerii nici mai putand sa-l citeasca.

 

Exploit Scanner
Cauta in filele si in bazele de date a platformei WordPress dupa semne ce ar putea indica ca filele de pe baza de date au cazut victime unor atacuri.Chiar daca este alt plugin ce scaneaza, merita sa-l incerci.

User Spam Remover
Numele pluginului iti spune si functia sa.Este un plugin popular The plugin’s name tells its functions, a popular plugin which will help you prevent and remove the unwanted spam messages.

 

2 comentarii la „Securitatea blogului tau WordPress – plugin-uri esentiale si trucuri”

Lasă un comentariu