20 de tutoriale Photoshop – abstracte și de lumină

Cu toții știm că pentru un grafic-designer, Photoshop e ca și pâinea cea de toate zilele.E, eu vă spun că e și pentru web designeri, dar în mai mică măsură.Oricum, nu asta vreau să promulghez în acest articol ci mai degrabă vreau să promovez vreo 20 de tutoriale Photoshop care m-au impresionat, într-un mod pozitiv desigur.Ca și în orice articol cu nazuințe mari din partea autorului voi începe cu o introducere, care e mai degrabă un fun-fact.

Multe mulțumiri îi adresez lui Thomas Knoll, care în 1990 a fost lovit de foarte multă inspirație și a creat Photoshop, care e disponibil acum în 27 de limbi, merge pe Windows/Mac și Linux(cu Wine), dar și Wikipediei care m-a permis să fac această introducere.

Această colecție te va ajuta să creezi imagini abstracte , să te joci cu luminile și umbrele pentru a crea un efect inedit.Tutorialele prezentate mai jos au tot ce trebuie pentru a te face un artist…în Photoshop.

01.Creează efect de lumină dinamic

Acesta e un tutorial ce-l poți face cu Photoshop CS5 în care vei învăța cum să creezi un efect de lumină dinamic utilizând o imagine de bază, câteva brushes, măsti și forme simple.

Link catre tutorial

02.Creeaza un supererou strălucitor

Acest tutorial va dura între 10 și 15 h ca să-l termini.În acest tutorial vei folosi unealta Marquee și Pen ca să creezi o varietate de forme, și vei genera atmosfera cu efecte strălucitoare folosind layere de Ajustare și Layer Styles.

Link catre tutorial

03. Transformă imaginile în ilustrații abstracte uimitoare

Acesta e un tutorial dedicat începătorilor și va dura vreo 4h pentru a-l finaliza.Versiunea de Photoshop utilizata în acest tutorial e CS3.Scopul tutorialului e să înveți cum să transformi imaginile în ilustrații uimitoare.

Link catre tutorial

04. Echilibrează imagini abstracte complexe

Acest tutorial face uz de  imagini de la „Photos to go”.În acest tutorial vei învăța cum să balansezi imagini abstracte compleze folosind Illustrator și Photoshop.

Link catre tutorial

05.Transformă o imagine într-o scenă abstractă

 

Acest tutorial pas cu pas  folosește imaginea unui om pentru a o transforma într-o scenă abstractă numită “Night Cereus”.

Link catre tutorial

06. Creează un poster cu tema galaxie

Învață cum să folosești blending modes în Photoshop împreună cu un amestec de texturi și brushes pentru a crea acest poster cu tema galaxie.

Link catre tutorial

07.Peisaj abstract înghețat

Acesta e un tutorial de nivel mediu.În el, vei învăța cum să planifici compoziția piesei, cum să adaugi elemente în aceasta, cum să refolosești piesa însăși pentru a genera mai multe elemente, cum să incorporezi pen tools  într-un design și nu în ultimul rând cum să retușezi piesa pentru a o face să arate grozav.

Link catre tutorial

08.Efect abstract de lumină

Acest tutorial folosește Adobe Photoshop CS4.Este unul pas cu pas.

Link catre tutorial

09. Cum să desenezi un bec abstract

În acest tutorial vei învăța câteva tehnici, în principal Glows utilizând Layer Styles, Stroking Paths, Particles folosind brush dynamics, efecte Bokeh.

Link catre tutorial

10. Cum să creezi un om-lup

Acesta e un tutorial premium, înseamnă că ar trebui să fi membru al comunității pentru a-l vedea.În el vei învăța cum să combini efecte abstracte și de culoare.

Link catre tutorial

11.Creează un efect abstract de lumină

Acesta e un tutorial pas cu pas foarte simplu care te va ajuta să creezi această operă de artă.

Link catre tutorial

12. Creeaza un concept artistic spectaculos

Acesta e un tutorial de nivel mediu ce îl poți termina în vreo 1h.Vei învăța cum să combini diferite imagini pentru a crea această operă de artă conceptuală.

Link catre tutorial

13.Cum să creezi un efect de lumină elegant

În acest tutorial vei învăța cum să definești un nou brush cu care să poți crea un efect de lumină elegant și interesant.

Link catre tutorial

14.Creează un fascicul de lumină

Acesta e un tutorial de dificultate medie și durează vreo 20-30 de minute pentru a obține acest efect de-a dreptul grozav.

Link catre tutorial

15.Creează un curcubeu magic

În acest tutorial vei învăța cum să utilizezi niște unelte de bază din Photoshop precum unealta pen, smudge, gradiente și alte unelte ca să faci un curcubeu magic.Acesta e un tutorial scurt și nu durează mult dacă știi un pic de Photoshop.

Link catre tutorial

16.Învață cum să creezi o altă planetă

În acest tutorial vei învăța să suprapui diferite imagini pentru a crea o planetă diferită.

Link catre tutorial

17. Creează o coliziune cu o altă planetă

Acest tutorial îți arată cum să creezi propria scenă spațială(în cazul acesta o coliziune) utilizând trei imagini și Adobe Photoshop.Majoritatea efectelor utilizează unealta brush, efecte cu layere și filter gallery.Acest tutorial necesită aproximativ 1h.

Link catre tutorial

18. Creează un peisaj artistic abstract

Acesta e un tutorial cu un nivel de dificultate scăzut și utilizează Adobe Photoshop CS4.Timpul estimativ de finalizare este de vreo 2h.

Link catre tutorial

19. Învață să creezi o semnătură abstractă pentru desene animate

Acesta e un tutorial simplu în care vei învăța să utilizezi filtre și efecte pentru a crea o semnatură abstractă detaliată pentru imagini din desene animate.

Link catre tutorial

20. Cum să creezi o fată neon strălucitoare

Acest tutorial te va învăța să faci niște efecte foarte cool în Photoshop.Totuși, tutorialul e destul de lung, dar răbdarea e o virtute.În tutorial vei folosi câteva brushes și unealta Pen, iar pentru piele vei folosi unealta Lasou și Hue/Saturation ca s-o faci să strălucească.

Un comentariu la „20 de tutoriale Photoshop – abstracte și de lumină”

Lasă un comentariu