Cele mai populare developer tools pentru Ubuntu

Dacă tot am luat-o cu Ubuntu, cred că pentru a menține vie flacăra vom continua după modelul articolului anterior, cu o selecție a celor mai bune aplicații, numai că de această dată nu va mai fi vorba de jocuri, ci de unelte pentru dezvoltatori.Spun dezvoltatori, fiindcă Ubuntu e folosit mai ales de cei care voit vor să încerce ceva nou și cel mai probabil cei care fac asta nu au aflat de ieri de azi de calculatoare.

De aceea, m-am gândit să fac o listă cu cele mai populare softuri din această nișă.

1.Beyond Compare

Cele mai populare developer tools pentru Ubuntu - Beyond Compare

Acest developer tool ușurează compararea documentelor și a fișierelor. Folosind comenzi simple utilizatorii se vor putea concentra asupra celor mai importante diferențe. Beyond Compare este unealta ideală pentru a compara mărimea și conținutul fișierelor.Fișierele text se vor putea edita cu ajutorul unor reguli de comparație sau prin colorarea sintaxei specifică editoarelor de text.

2.Game Develop

Cele mai populare developer tools pentru Ubuntu - Game Developer

Pentru cei care doresc să creeze jocuri 2D mai ușor, Game Develop se dovedește a fi cel mai util developer tool. Cu ajutorul acestui software și a unor visual editors, utilizatorii obișnuiți vor putea  crea jocuri fantastice(hmm…fantastice…sună ca la teleshopping – oricum ideea e că poți face ceva fain ((-:). Logica jocului este creată cu ajutorul unui sistem bazat pe evenimente, sau mai bine pe acțiunea dintr-un joc. Luminile dinamice, pathfinding-ul, suportul pentru joystick sunt unele dintre cele mai importante opțiuni disponibile pentru utilizatori.

3.Illumination Software Creator

Cele mai populare developer tools pentru Ubuntu - Illumination

Utilizatorii care doresc să creeze aplicații web, desktop sau pentru telefonul mobil vor descoperi beneficiile oferite de Illumination Software Creator. Idea acestui developer tool este foarte simplă. Utilizatorii pot aranja comenzile grupate în pătrate colorate pentru a crea o aplicație unică(de fapt, matematic vorbind nu e unică). Aceste operațiuni nu necesită cunoștiințe de programare.

4.IntelliJ IDEA 12 Community Edition

Darcula

IntelliJ IDEA 12 Community Edition este versiunea gratuită a IDE-ului, IntelliJ IDEA pentru dezvoltarea aplicațiilor Android, Java, Scala sau Groovy. Editorul de coduri va recunoaște toate codurile Java create de utilizatori. Acest development tool oferă posibilitatea utilizatorilor de a dezvolta aplicațiile Android și oferă suport SDK. Mai mult, IntelliJ IDEA 12 Community Edition pune la dispoziția utilizatorilor The Swing UI(un  script terță)  pentru a crea aplicații Java pentru desktop.

5.Orbs: System Analysis Tools

Acest development tool oferă posibilitatea utilizatorilor să determine mărimea fișierelor și să creeze raporturi de analiză în cel mai scurt timp.

6.Alleyoop Memory Checker

Alleyoop este de fapt un GNOME pentru Valgrind memory checker, un development tool care include un editor pentru găsirea și reducerea erorilor din codurile sursă. Valgrind ajută utilizatorii să găsească problemele legate de administrarea memoriei în programele de pe computer.

7.An IDE for Python (v3.1) using Tkinter

Pentru cei care se întreabă de unde vine IDLE, poate de la Integrated Development Environment for Python (v3.1). IDLE este creat cu ajutorul Tkinter-ului(e o interfață standard Python), în consecință este oarecum independent de sistemul de operare pe care funcționează.

8.Arduino IDE

Arduino-ide

Arduino este o platformă electronică de prototyping gratuită bazată pe un software și hardware ușoare de folosit. Acest development tool a fost creat special pentru designeri, artiști sau utilizatori care doresc să creeze environment-uri și obiecte interactive. Acest pachet va instala automat development environment-ul integrat care oferă posibilitatea utilizatorilor de a verifica codurile, a scrie programul și a-l pune pe development board-ul Arduino.

9.Anjuta

Cele mai bune developer tools pentru Ubuntu - Anjuta

Acest IDE creat pentru a rula programe C/C++ și GNOME/Gtk+ oferă numeroase avantaje precum debugging-ul mai ușor, aranjarea codurilor și a GUI design-ului cu ajutorul unei interfețe user-friendly. Acest development tool funcționează și în combinație cu sisteme de control precum: CVS, Subversion și Git.

 

Lasă un comentariu