Creste performanta computerului in 3 pasi

În acest mini tutorial vei vedea cum poți crește performanța PC-ului în 3 pasi, simpli de urmat, ce vor oferi un mic impuls performanței. Totusi, daca ții la efectele vizuale atunci niciuna din metode nu îți va fi pe plac.

 

1. Oprește efectele vizuale

Mergi la pictograma „My computer”, dă clic dreapta, mergi apoi la Proprietăți(ar putea fi Properties), Advanced(ultimul buton), Performance, Settings și selectează opțiunea „Adjust for best performance„.Selectând această opțiune nu vei mai avea unele efecte vizuale ce fac interfața mai atrăgătoare, dar vei obtine un plus de performanță.

Pentru o masură mai puțin drastică selectează Let Windows Choose what’s best for my computer!

 

2. Defragmentează Hard Disk-ul

Nu voi detalia modul în care un harddisk stochează informatia. Tot ce trebuie să știi este că după un anumit timp, PC-ul devine mai lent deoarece informațiile pe hard sunt „împrăștiate” așa că este nevoie de mai mult timp ca computerul să găsească toate informațiile și să le pună cap la cap. Un defragmentator comprimă filele împrăștiate oferind un plus de performanță. Există o mulțime de programe de acest gen, Iobit Defrag fiind cel pe care vi-l recomand.

Totuși puteti utiliza și cel de pe computer:

  1. Da clic pe butonul Start, apoi mergi la All Programs,  Accessories, System Tools, si apoi Disk Defragmenter.
  2. Click Defragment Now.

 

3. Ruleaza un program antivirus

Pentru a găsi o mulțime de informații despre antiviruși mergi la Lista celor mai bune programe antivirus sau la Cele mai bune programe antivirus gratuite!

Pe lângă acestea ar fi recomandat să utilizezi și un animalware, ca Malware Bytes. Chiar dacă programele antivirus de astăzi sunt tot mai performante, încă nu reușesc să înlocuiască un program antimalware. Personal, eu utilizez la nevoie de ani și ani Malware Bytes și la o scanare regulată(o dată pe lună), poți fi aproape sigur că PC-ul este sigur și performant din acest punct de vedere.

De asemenea, aveți mare grijă la ce program antivirus descărcați! Unele pot fi programe antivirus scam ce fac mai mult rău decat bine. Utilizați programe ce stiți că sunt perfect sigure și nu instalați ceva după ce ați făcut o scanare online. Majoritatea scanărilor online vă vor spune că aveți zeci și sute de infecții pe computer, ceea ce este pueril, căci dacă ar fi adevărat, computerul dumneavoastră nu ar mai fi funcționat de multă vreme.

Un comentariu la „Creste performanta computerului in 3 pasi”

Lasă un comentariu