Trucuri pentru un design de succes…

Imaginea este primul lucru de care se loveste un utilizator atunci cand intra pe un site, urmareste un produs, etc. O imagine eleganta si executata frumos poate face o impresie buna. In urmatorul articol voi prezenta cateva aspecte de care un web-designer trebuie sa tina cont in creearea unui design.
Munca pe hartie
S-ar putea ca acest pas sa dureze cel mai mult, dar pentru o creativitate sporita este indicat sa creezi ~20 modele cu creionul pe hartie. Daca nu gasesti inspiratie, poti urmari cateva designe-uri, dar, cum originalitatea este o valoare, ai grija sa nu semene prea mult cu elementul de inspiratie.

Site-ul sa poata fi accesat cu usurinta
Multe site-uri facute in flash au cam tot timpul „pagina in constructie”. Cel mai important aspect, pe langa imagine, la un site este eficienta lui. Daca este posibil, utilizatorul trebuie sa poata urmari site-ul de pe orice browser, de pe telefon si fara nici un plugin instalat.

Nu creea un scroll orizontal
Este foarte urat si enervant atunci cand un design contine scroll orizontal, exceptie facand doar o mana de site-uri. Ai grija ca marimea sa se incadreze in spatiul oferit.

Nu folosi multe font-uri
Fiecare font are personalitatea lui, vine cu ceva frumos si original in plus, dar ce-i prea mult strica. Pentru o imagine de succes, este indicat sa folosesti putine font-uri si de bun gust.

Nu folosi prea multe culori

La fel ca la font-uri, si prea multe culori strica.

Acest tutorial ne-a fost trimis de catre Iana Catalin!Multumim Iana!

Lasă un comentariu