Cele mai bune metode impotriva furtului de informatii

De cativa ani, un sector major al Internetului s-a dezvoltat exponential si anume cumparaturile sau platile online.Este un sector din ce in ce mai popular prin simplul fapt ca este comod si eficient.Un exemplu cotidian este plata facturilor care a devenit acum extrem de comoda:doar stai acasa si dai cateva clikuri.

Din pacate, o alta latura ce face parte tot din platile online s-a dezvoltat spectaculos cu efecte catastrofale.Tot mai multi hackeri au vazut o portita in acest bussiness si au profitat de acest lucru.Furtul de informatii, printre care datele personale, numarul de card sau codul pin afecteaza toti mai multi utilizatori ai acestor servicii.

Totusi exista cateva metode banale, dar foarte eficiente pentru a combate aceasta problema.

Cea mai simpla metoda ar fi sa nu te bazezi atat de mult pe Internet.Sa faci platile sau unele cumparaturi in modul clasic care cu siguranta este mai sigur.

O alta metoda eficienta ar fi utilizarea unui antivirus profesional.Acesta te-ar proteja de majoritatea amenintarilor si reduce dramatic riscul de a suferi un furt de informatii personale.

Utilizarea unui firewall ar putea pune la colt pe cei mai multi dintre hackeri.Sunt o multime de programe firewall pe internet, dar v-as recomanda utilizarea „Comodo firewall” .Este unul din cele mai bune programe de acest gen si este gratis.In combinatie cu un antivirus profesional, Pc-ul dumneavoastra s-ar putea numi atunci „fortareata”.

Cand faci cumparaturile uita-te sa ai intotdeauna un lacat langa adresa si NU http:// ci https://.

Cumpara doar de pe website-uri de incredere si dupa ce ai cumparat un produs curata registrul Pc-ului.Unele date personale raman in registru(pentru  a va fi mi usor altadata cand reveniti pe acelasi website), dar pot fi si o portita pentru un hacker bun.

Nu cumpara de pe website-uri care au pretul produselor mult mai scazut decat celelalte website-uri din aceeasi categorie.Aceasta este de obicei doar o strategie pentru a te convinge sa cumperi produsul, dar nu si pentru a il primi.

De obicei un OS are inclus si cateva sisteme de protectie rudimentare.Nu te baza doar pe acestea.Exista o gramada de programe terta care fac acelasi lucru mult mai bine.

Lasă un comentariu