Scrie ce nu stii

„Scrie ce nu stii!Asta ar trebui sa iti ofere o mulime de timp liber!” – Howard Nemerov

Este clasicul apogeu, „scrie ce nu stii” adevarat?

La inceput pare logic!Alege un topic ce iti convine si despre care stii o multime de lucruri, ca sa poti scrie o multime de lucruri despre el.Pare natural, sa scrii ce stii, dar ce se intampla cand intri in pana de idei?Recurgi la ultima solutie posibila?

Exemple de intamplari asemanatoare

Doar uitate la cateva exemple de oameni ce au scris fara sa aiba un gram de exeperienta in domeniu:

  • Jack Norworth, compozitorul cantecului  “Take Me Out to the Ball Game,” nu a vazut niciodta un joc de baseball. In 1908, a spionat o reclama publicitara,”Polo Grounds”, unde San Francisco Giants jucau la acea vreme.Luand un stilou si o hartie, el a scris a scris intr-o fusereala cantecul ce se canta si in marile finale ale ligii de baseball.
  • Mario Puzo a confirmat ca el nu a intalnit niciodata vreun gangster adevarat, el scriind The Godfather total din surse alternative.
  • Tom Clancy, autorul The Hunt for Red October, si-a castigat existenta ca agent de asigurari. Cati ani si-a petrecut in armata? Cred ca ai si ghicit…raspunsul este 0.

Idei ce ar trebui retinute

Cateva idei pentru a te ajuta sa incepi:

  • Alege un topic despre care nu ai nico o idee si invata in timp ce scrii.Nu trebuie sa fii un expert de prima oara, dar sa stii destul pentru a putea incepe procesul de gandire.Neavand toate lucrurile pregatite de la inceput poti explica ce doresti  gradual, pas cu pas.
  • Incearca sa cauti informatii intr-un topic despre care nu stii prea multe.Citeste articolele altora sau intreaba pe cei care au experienta in topicul respectiv, citeste carti despre respectivul topic, cauta pe Internet  sau citeste cateva ziare sau reviste ce includ informatii legate de tema aleasa.
  • Gandeste-te la ceva ce este total in afara cunostiintelor tale.Utilizandu-ti imaginatia diferit poti ajunge la o perspectiva la care nu te-ai fi gandit inainte.

Gata de scris?

Esti gata de scris…in primul rand incercarea moarte n-are.Gaseste un topic strain pentru tine si cauta informatii despre el.Vei ajuta pe ceilalti la final, dar si pe tine, invatand ceva nou intre timp.Nu uita sa spui in sectiunea de comentarii ce topic necunoscut vei alege.

2 comentarii la „Scrie ce nu stii”

Lasă un comentariu