Tutoriale C# – Prezentare

Articolul 1 din 7 din seria C#

Salut!

În cele ce urmează, o să vă fac o scurtă prezentare a persoanei mele, pentru a vă forma o imagine a ceea ce sunt eu, cu raportare directă la mediul informatic și implicit la cel educațional, precum și o analiză succintă a ceea ce intenționez să realizez în cadrul acestui site.

Numele meu este Ioniță Cosmin, sunt un tânăr absolvent de liceu, admis la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din București, secția Calculatoare, în anul I, evident, cu un puternic spirit de analiză și corectitudine.  Am un temperament foarte echilibrat, în sensul că în majoritatea situațiilor analizez fiecare perspectivă, fiecare latură a problemei, sau cel puțin, laturile pe care le pot distinge, încercând să formez o structură decizională care să îmi permită să concluzionez un anumit lucru.  Nu sunt un tip perfect, evident, am destul de multe momente în care nu finalizez lucrurile pe care le încep, din cauze mai mult sau mai puțin obiective, dar încerc să corectez acest aspect.

În ceea ce privește partea informatică, pot spune că pasiunea mea principală este software-ul, cu tot ce implică acest concept, destul de complex, de altfel. Primul contact cu un mediu de programare a fost în clasa a 8-a, când profesorul de informatică ne-a arătat cum să compilăm primul program în C++ care afișa tradiționalul ”Hello World!”. În acea vreme, nu înțelegeam toate acele lucruri pe care le scriam, și nici nu a fost o sclipire care m-a împins brusc spre programare. Abia în clasa a 9-a, când am realizat ce înseamnă de fapt un program și ce poți face trecând peste tradiționala consolă, am înțeles că acest domeniu este cel în care o să mă regăsesc și eu.  Primul limbaj de programare cu care am avut contact a fost C++, apoi m-am îndreptat către C, iar în final C# a fost cel care m-a convins de puterea de creativitate de care poate dispune un adevărat developer.

Revenim la lucrurile serioase.

În cadrul acestui site, cu acordul owner-ului, Marian Ștefănescu, m-am gândit să creez o serie de tutoriale legate de limbajul C#.  În principiu, o să lucrez la acestea până când o să încep facultatea (și apoi în vacanțe), pentru ca după acest super-eveniment, nu o să mai am timp la dispoziție. Practic, o să fac o prezentare a celor mai importante concepte care definesc acest limbaj, precum și diferite lucruri interesante ce pot fi făcute cu acest limbaj (diverse aplicații utile, interesante, prezentate inteligibil).

Eu o să fac tot ce pot pentru ca voi (sper să nu greșesc utilizând persoana a II-a), cei care citiți aceste rânduri (și cele pe care le voi redacta în continuare), să înțelegeți cel puțin un aspect definitoriu al limbajului, din fiecare tutorial.

Ca specificații tehnice preliminare, va trebui să dispuneți de următoarele aplicații:

  • Sistem de operare dintre Windows 7 (cel mai stabil sistem pe care am dezvoltat aplicații în C#), Windows 8, Windows 8.1 sau Windows XP, orice arhitectură.
  • Mediu de dezvoltare, la alegere, dintre: Visual Studio 2008, Visual Studio 2010 (cel mai stabil), Visual Studio 2013 sau Visual C# de la 2008 în sus.

Recomandat ar fi ca toate versiunile de programe de aplicație (și unele sisteme de operare) să fie Ultimate, deci pot garanta funcționalitatea programelor ce vor fi scrise în tutoriale dacă aceste condiții sunt îndeplinite.

Eu o să utilizez Visual Studio 2013 Ultimate pe un sistem de operare Windows 8.1 Core, deci să nu vă impacientați dacă screenshot-urile diferă comparativ cu celelalte configurații. Meniurile sunt similare, setările sunt la fel de ușor de realizat.

Pentru a realiza o asimilare corespunzătoare a informațiilor prezentate în cadrul acestei serii de tutoriale, sunt necesare unele elemente definitorii, precum: voință, pasiune, perseverență. Vor exista unele lucruri pe care nu le voi putea explica în mod total inteligibil, sau poate nu într-un mod care să rezoneze cu nivelurile voastre de înțelegere, de aceea, este recomandat, ca orice aspect neclarificat să fie analizat și discutat aici.

Toate acestea fiind spuse, să trecem la treabă!

Navigatie serieTutoriale C# – Prezentarea limbajului >>

Lasă un comentariu