Cele mai bune programe antivirus din 2018

Mai jos este o listă cu cele mai bune programe antivirus care sunt compatibile cu Windows 10, dar şi cu celelalte sisteme de operare populare în 2018. Toate programele menţionate mai jos sunt legitime, sigure şi pot oferi protecţia de care aveţi nevoie.

Nu ar trebui să descărcaţi alt software antivirus decât cele menţionate mai jos (dacă aveți alte recomandări nu ezitați să le lăsați într-un comentariu). Sunt zeci de companii la momentul actual care creează programe antivirus falsificate ce îţi fac mai mult răudecât bine. Totdeauna trebuie să verifici legitimitatea fiecărui software antivirus. Programele de mai jos au fost testate de milioane, chiar sute de milioane de useri aşa că instalarea unui program din lista de mai jos va aduce doar beneficii PC-ului dumneavoastră. Așadar, să începem cu enumerarea celor mai actuale si bune programe AntiVirus pentru anul 2018.

1.Kaspersky

Kaspersky este unul dintre cele mai cunoscute programe antivirus, cei de la Kaspersky Lab oferind posibilitatea atât de a-l descărca gratuit pentru o anumită perioadă de timp, dar şi pentru 1 an şi pentru 1 calculator, în schimbul sumei de aproximativ 105 lei. Încă de la început, se ştia faptul că cei de la Kaspersky aveau probleme cu optimizarea AntiVirusului în special pentru că acesta consuma foarte multe resurse, doar activat, fără a avea vreo scanare pornită.

2.Avast

Poate cel mai popular AntiVirus, Avast este probabil cea mai bine optimizată aplicaţie, dar şi cea mai bine pusă la punct, producătorii oferind deja posibilitatea de a-ţi face cont cu ajutorul Facebook-ului sau a contului Google. Dacă primele versiuni de Avast erau simple şi nu ofereau decât funcţia de Scan, iată că ultimele update-uri din 2017, dar şi cele care urmează în 2018, ne aduc şi o securitate sporită a browser-ului prin funcţia Browser CleanUP, lucru ce poate bloca instalarea diferitelor toolbar-uri ce pot modifica browser-ul în sine.

Faţă de Kaspersky, Avast consumă foarte puţină memorie RAM, în jur de 40-50 MB, de altfel, acesta funcţionează pe orice sistem de operare, inclusiv Windows 10, deoarece anterior au existat câteva probleme cu Avast pe Win10. Pentru Avast sunt 3 versiuni ce se pot obţine: cea gratuită ce nu ne oferă toate facilităţile, cea cu „Internet Security”, care, după cum spune şi numele, ne oferă o protecţie sporită a internetului şi a browser-ului, dar şi versiunea „Premier”. De menţionat faptul că ultimele 2 variante sunt contra-cost, însă avem şi o licenţă de 30 de zile în care putem utiliza orice versiune din cele două fără a plăti vreun ban.

3.AVG AntiVirus

Chiar dacă au fost implicaţi într-un mare scandal privind colectarea datelor personale, cei de la AVG se menţin încă în oferirea unor servicii de o foarte bună calitate. De altfel, chiar şi în acest moment, atunci când instalezi AVG, eşti întrebat dacă doreşti să schimbi căsuţa de căutare în cea deţinută de AVG. De altfel, nu cu mult timp în urmă, cei de la Avast au cumpărat AVG-ul, doar partea de antivirus, în schimbul unei sume ce a ajuns în total la 1.3 miliarde de dolari.

Deci, dacă eşti oarecum sceptic, nu ar fi prea bine să alegi AVG, drept soluţie pentru un AntiVirus.

4.Panda Cloud

Revelaţia anilor 2010-2011, AntiVirusul Panda a început să se piardă uşor în ceaţă, fiind o perioadă destul de lungă în care n au urmat actualizări, lucru ce a făcut să piardă teren în faţa concurenţei, şi aşa, în anii 2018 ajungând un nume aproape necunoscut. Însă, se pare că cei de la Panda trag tare să revină din urmă, anul 2017 fiind unul cu foarte multe update-uri la programul AntiVirus, ceea ce îl face o soluţie bună pentru 2018.

Problema cu care se mai confruna la un anumit moment era cea a blocării instalării pe Windows 10. Panda Cloud poate fi testat gratuit pentru o lună, după care poţi opta fie pentru varianta Advanced, pentru care vei fi nevoit să scoţi din buzunar aproximativ 4 dolari lunar, fie varianta Complete, pentru care va fi nevoie să scoţi din buzunar aproximativ 7 dolari.

5.Avira

Evident, din topul celor mai bune programe antivirus din 2018 nu putea lipsi Avira, unul dintre probabil cele mai cunoscute şi apreciate programe AntiVirus încă de la apariţia acestuia. Cei ce au creat AntiVirusul au reuşit să creeze o interfaţă familiară şi să menţină update-urile la zi pentru a nu rămâne în urmă şi să piardă teren în faţa concurenţei.

Astfel, Avira se bucură de simpatia unui public larg, chiar dacă mulţi s-au declarat deranjaţi de faptul că aceştia sunt notificaţi excesiv pentru ca programul să îşi facă update, în timp ce o altă parte a publicului s-a aratăt deranjat de faptul că rezolvarea problemelor apărute nu este prea eficientă, deşi scanarea este una foarte bună.

Pe site-ul acestora, drept pachet recomandat pentru achiziţie, este cel denumit Avira Prime, în schimbul căruia vei fi nevoit să plăteşti în jur de 10 euro pe lună pentru un număr nelimitat de device-uri pe care să fie folosit acest antivirus.

Un comentariu la „Cele mai bune programe antivirus din 2018”

Lasă un comentariu