Imbunatateste calitatea filmelor ce le vizionezi pe PC

In ultimii ani, formatul video HD(1280x720px) a devenit tot mai popular pe marile website-uri cu continut media(Gen YouTube, Metacafe etc.) impresionand mai ales prin calitatea superioara, dar si formatul Blu Ray care a cucerit impreuna cu formatul 3D marile ecrane.

Chiar daca majoritatea filmelor ce le vizionati de obicei au o rezolutie mai scazuta puteti sa imbunatatiti subtil calitatea acestora utilizand un media player adecvat, dar si un codec pack mai bun.

Majoritatea filmelor pe care le vizionati sunt in format .avi si au marimea de 700Mb.Calitatea este medie, dar partea buna este marimea ce nu provoaca inconveniente pentru cei de pe torenti.Totusi poti imbunatati calitatea lor utilizand DivX Codec Pack.Acesta este unul dintre cele mai recomandate codec packuri, este sigur si de incredere.Combinat cu un video player bun poate imbunatati calitatea filmelor tale.

Ce media player ar trebui sa folosesc?

Intotdeauna trebuie sa avem grija ce media player utilizam!Majoritatea nu sunt de incredere si sunt purtatoare de programe periculoase gen troieni, sau chiar cosmarul oricui…rogueware(daca vrei sa afli mai multe despre rogueware mergi AICI).Trebuie sa folosim doar programele de top din acesta categorie care au fost testate de milioane de utilizatori.Cele mai bune dintre acestea ar fi:

1.VLC Media Player.Acest program a fost creat de programatori voluntari din toata lumea pentru a stavili nevoia userilor de  a avea un media player simplu si usor de utilizat.

2.Windows Media Player.Noile versiuni sunt foarte apreciate de utilizatorii de Vista si Windows 7.Totusi si acestea ca si cele mai noi nu suporta toate formaturile video, plangerile cele mai dese fiind facute in legatura cu .iso si .mkv.

3.BS Player este utilizat de o mare comunitate ce aduce numai cuvinte de lauda acestui program.Totusi aduce si critici in special legate de versiunea gratuita si cea platita.Cea platita ofera mult mai multe avantaje, dar intotdeauna pretul a adus multe neintelegeri.

4.GOM player este un video player foarte bun, este gratuit si foarte versatil.Eu am folosit toate media playerele mentionate mai sus si cred ca acesta este cel mai bun.Este usor de utilizat si are o mare versatilitate cu tastura.

Am probleme cu vizionarea filmelor.Le vad tot mai rau de la instalarea unor playere video.

Una din problemele monumentale cu care se confrunta majoritatea lumii.Instaleaza un media player si nu mai pot viziona filmele ca si inainte(nu mai se aude sunetul, sau filmul se blocheaza tot mai des).

Problemele de acest gen apar cand ajungi la al treilea media player.Dupa instalare, media playerul iti va cere acordul sau va instala automat o serie de codec-uri care, daca ai inca un media player care a facut acelasi lucru, se vor perturba reciproc si nu vor mai functiona.Rezultatul va fi unul destul de neplacut, caci filmele se vor vedea foarte prost sau mai grav, nu se vor mai vedea.Si eu am avut probleme de acest gen, atat la partea audio cat si la video.Un lucru interesant e ca, dupa dezinstalarea vreunui media player este foarte posbil ca codec-urile cu care a venit inclus sa nu se dezinstaleze.Asa ca  problema ar putea persista, chiar daca ai crede ca s-a rezolvat.

Important e sa le gasesti, sa le dezinstalezi si le inlocuiesti apoi cu codec pack de calitate(DivX codec Pack sau Klite Media Codec Pack). Nu trebuie sa ai o multime de codecuri video, fiindca la baza o sa iti distruga posibilitatea de a viziona un film in mod normal.Rezumatela un codec pack si un media player.In cazul meu utilizez GOM player si DivX codec pack.

Lasă un comentariu